sipad-sipad + samo-samo = kalo-kalo para salo-salo

may bilin pa ang adobo nga gin-obra ko sang monday.  tapos may ara gle kami sang century tuna flakes in calamansi. te naghimo ko tuna flakes fried rice eh.  sang gin check amon bugasan, sus lapit na lang gle maubos ang bugas.  nagkuha lang ko duha ka letse/reyna kag ginbilinan ko gamay. menos kuno kung maubos ang bugas sa bulugasan. then luto mode na naman ako.

pano ko ginhimo:

  1. nag gisa ko sibuyas sa olive oil. sang medyo maluto na, gindugang ko ang ajos.  tip halin kay nyora, indi pag unahon ang ajos kay kung masobrahan sa gisa, mabatok kag mapait ang luto.
  2. tapos gindugang ko ang kinudkod nga mais, tinuktok nga carrots kag ginlugay.
  3. gindugang ang isa ka kutsara nga oyster sauce, tinuktok nga freska nga parsley, gamay nga asin kag pepper pampakahang. kag ginlugay sa 2-3 minutos.
  4. gindugang ang ginkihad nga chinese sausage kag ginsipadsipad nga pork adobo kag gin samo^ 1-2 minutos.
  5. gindugang kag ginsamo^ ang naluto nga kan-on  sa dalum sang gamay nga kalayo (low fire).
  6. ibubo^ ang isa ka lata sang ginsipadsipad nga tuna, samu-on asta nga maluto sang maayo.
  7. patyon ang kalan kag ibutang sa yahong.

ang resulta:

snapshot_20090304_1

aber, tilawan ta… sa pisli-an nga panabor ni thoto, isa lang ang mahambal ko…

snapshot_20090304_2

nametz!

12 Tugon

  1. wooow! hidlaw na ko sa imo nga blog lagpat ah! baw daw damo ko na miss sang nabasa ko ni post mo.
    1 – na miss ko blog mo
    2 – na miss ko mag hambal ilonggo huhu
    3 – na miss ko magluto hihi (kay wala ko galuto lols)
    4 – na miss ko ang kalo-kalo ahhhh! aarrgghh!
    5 – na miss ko mama ko magluto sini galiiii! haha!

    cheers! labay ko di pirmi ah na-miss ko gid di!

  2. abaw! sosyalan ang thoto. gamantinir olive oil kag di pa parsley parsley pa. daw piho. hehehe

    in fairness daw manamit sya. bal-an ko na ngalan nya. Palagpat. 😀

  3. hahahahhaha…

    perfecto..mama mia….

    me paborito….

    haahahaha…

  4. hahahahha…oo gali..pwd kapadugang sng other menus para may lutuon man ko sa pagbalik ko sa libya next month..hahahahha..prito kag pinamalahan nga isda alng bi pirmi sud an ko..hahahaha

  5. daw kanamit tuod! salamat sa pagpost sang instructions, testingan ko ni luto. galing indi lang olive oil akon gamiton kag sibuyas dahon lang instead of parsley. payts na? haha.

Mag-iwan ng Tugon

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Baguhin )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Baguhin )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Baguhin )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Baguhin )

Connecting to %s

%d bloggers like this: